България започна със загуба европейските баскетболни квалификации. Нашите паднаха като гости от Украйна в Киев с 69:79. Националите се прибраха днес, а в събота посрещат Словения в Ботевград.

Рядко се случва български спортист да си признае, че не е играл добре и носи вина за поражението. В повечето случаи нашите се оправдават със съдията, терена, времето, противника и какво ли още не. Само че Александър Везенков за щастие или не е роден на друго място и има друг манталитет. Звездата на Барселона може да е звезда в този национален отбор, но на пристигане на летище София призна, че не е играл добре.  

"Мисля, че в събота ще се подобрят нещата. Вчера двама основни играчи на отбора - аз и Дий Бост, не бяхме в оптималната си форма. Просто нямахме ден или не играхме на 100% от възможностите си и така трудно отборът можеше да победи. През второто полувреме се борехме, опитахме се и мисля, че 10 точки са напълно нормални с оглед хода на мача. Случва се да не ми върви, през сезона виждам, че големите играчи също понякога нямат ден. На всеки може да се случи и се надявам в събота както аз, така и отборът да покажем това, което можем", каза Везенков.

България посреща Словения в събота от 18:00 часа в Ботевград./БЛИЦ СПОРТ