Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков не беше доволен след загубата от Балкан (Ботевград). “Студентите” паднаха с 63:72.

“Ние изиграхме шест контролни срещи и загубихме шест. Не се ли мобилизират, не играят ли на 100 процента, в Ботевград се играе много трудно и не става. Не искам да търся оправдания. Идват след победа, еуфорията е малко по-голяма, отколкото трябва. Идват тук и си мислят, че така ще се разходят малко, защото последните мачове бяха такива, и ще спечелим. Не става така. Отборът на Балкан е селектиран, с добър треньор отскоро. Данчо Бозов, моите уважения, но той не е вкарвал по толкова и в добрите си години. Аз оттук нататък повече няма да говоря. Играчите говориха и с президента, имат мач в сряда дано успеем”, заяви Везенков.

“Аз не съм психолог. Аз съм тук за да осигуря – да са платени, да имат топло вкъщи, да имат вода, да имат какво да ядат. Тук в България има заведения, празнуват както си му е редът. Този мач няма да се отрази никак, преди години и Спартак ни биха. Еуфорията е голяма за тези, които са ни били, за нас е нищо особено. За мен даже идва в правилния и точния момент, за да се стреснат малко, защото Будучност не е Балкан. Всеки уважаващ себе си баскетболист и всеки уважаващ името си би трябвало да изиграе по друг начин двубоя в сряда”, коментира още директорът. Припомняме, че идната седмица Лукойл Академик приема Будучност в решителен мач в групите на Еврокъп. Победа с четири точки разлика праща “студентите” на елиминационната фаза. “Ние имаме поставена конкретна задача да влезем в топ 16 на Еврокъп. Десет години сме шампиони на България и това, че сме загубили един мач не е нещо фатално. Преди години го приемахме доста болезнено, но сега не е така. За мен тази загуба дойде навреме", завърши бившият баскетболист./БЛИЦ