Спортният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков поздрави баскетболистите, които вчера победиха АСВЕЛ (Вильорбан) с 66:62 във втори мач от груповата фаза на Еврокъп. “Студентите” са едноличен лидер в групата с два успеха от два двубоя.

“С отбори като Валенсия и АСВЕЛ да сме макар и моментно първи в класирането, не е малко. Поздравления за момчетата, бориха се, видяха, че не е толкова трудно да победим АСВЕЛ. Имаше изключително силни моменти, имаше и моменти, в които може би подценихме ситуацията, когато трябваше да стане 20 точки разлика. Баскетболът вече е много динамичен, за две грешки нещата се връщат обратно”, заяви Везенков.

“Ние караме стъпка по стъпка. Имаме мач с Балкан в петък. Ако ме питате за баскетбол, обърнете се към треньора. Аз вярвам в момчетата, трябват ни някои неща, виждаме го, но не чакайте да ви кажа кой ще дойде утре или вдругиден. Търсим онова, което ни липсва. Това е играч, но няма да ви кажа и на коя позиция, защото търсим нещо много добро. На следващия мач с Валенсия чакам повече публика”, завърши оптимистично легендарният баскетболист./БЛИЦ