Спортният директор на баскетболния Лукойл Академик Сашо Везенков потвърди, че ще има промени в отбора. “Студентите” отпаднаха от турнира “Еврокъп” след загуба от АСВЕЛ (Вильорбан) с 68:69 след продължение в последен мач от груповата фаза. Много е вероятно наставникът Йовица Арсич да бъде уволнен.

“Промени в състава на Лукойл Академик със сигурност ще има. Баскетболът е такава игра, че за секунди се обръща всичко. Играха момчетата, бориха се, до последно вярвах, но жалко. Участието в следващата фаза бе реално, много силни отбори щяха да дойдат в България и би било мотивация”, коментира Везенков.

“Миналата година не стигнахме до финална четворка за много малко, загубихме от Арис с една точка, една точка и сега срещу АСВЕЛ. Трябва да анализираме нещата. Влияе и слабата конкуренция в България. Ясно е, че ще гоним титлата, но не е сериозно", допълни шефът.

„Ще има промени. Ще говорим и с други треньори, трябва да говоря с президента. Вчера говорихме с него, но ще запазя за себе си за какво си говорихме. За мен е провал. Поставяме си цел, не я постигаме, това какво е – успех ли?! От доста години се борим за европейски пробив, да се покажем. Кога да се чакат промените в Лукойл? Не мога да ви кажа, може би след срещата с господин Златев ще кажа повече. Не мога да кажа кога ще е този разговор, това ще го реши той", завърши Сашо Везенков./БЛИЦ