Седрик Симънс почти сигурно ще играе за националния отбор на България по баскетбол за предстоящите европейски квалификации. Американецът е върнал подписани документите си за картотекиране във ФИБА Европа, което означава, че се е съгласил да дойде.

Симънс бе вариант за позиция №5 още за Константин Папазов. След като той подаде оставка и Георги Младенов реши да започне разговори с американеца. Двамата трябва да уточнят кога точно Симънс ще се присъедини към лагера на нашите. Очаква се той да получи няколко дни повече за почивка и да пристигне у нас към 5-6 юли.

Този сезон Симънс бе част от гръцкия гранд Олимпиакос. Той игра за националния отбор на България през 2012 година, където в осем мача в квалификациите имаше средно по 10.4 точки и 8.3 борби.

Лагерът на отбора ще стартира на 30 юни в Правец. Там избранниците на Младенов ще останат до 11 юли, след което ще се преместят в Самоков. След 24 юли предстои турнир в Австрия, а след него отборът ще се върне в Самоков, където ще има турнир и мачове с Дания и Румъния между 1 и 3 август. Там националите ще останат до първия мач с Холандия на 10 август, а следващите две домакинства срещу Израел на 17 август и Черна гора на 24 август ще се играят в зала "Универсиада" в София.