ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Италия направи страхотен обрат срещу Сърбия и след победа с 94:86 (20:28, 25:23, 21:17, 28:18) пред пълните трибуни на "Мердецес-Бенц Арена" в Берлин се класира за четвъртфиналите на Евробаскет 2022 за мъже. "Адзурите" поднесоха изненада на осминафиналите с елиминация на един от фаворитите за трофея и в спор за място на полуфиналите ще се изправят срещу тима на Франция, който отстрани Турция с 87:86 в събота.

Сърбия контролираше нещата в началото на срещата и поведе с 20:9, а след това и с 38:24, но Италия не се отказваше и до почивката намали изоставането си до 51:45.

"Плавите" поддържаше десетина точки преднина и след подновяването играта, а в средата на третата част старши треньорът на Италия Джанмарко Поцеко напусна в сълзи залата, след като получи още едно техническо нарушение и бе дисквалифициран.оцеко напусна драматично, след като се сбогува с играчите си един по един. Това надъха италианците, които буквално минути по-късно изравниха резултата до 63:63.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Сърбите имаха едва две точки аванс преди последния период. Италия се възползва по най-добрия начин от добрия старт в последната четвърт и направиха серия от 8-0, за да се откъснат с 12 точки. Акиле Полонара и Марко Спису нямаха спиране и от добрите нападения тръгна и силна защита за италианците. Те на няколко пъти спряха чисто MVP на НБА Никола Йокич, а Сърбия дори нямаше реален шанс за обрат в последните минути.

Невероятният Марко Спису завърши с 22 точки и 6 асистенции при 6/9 стрелба от тройката за Италия. Николо Мели вкара още 21 точки плюс 6 борби, Симони Фонтекио отбеляза 19 точки, а Акиле Полонара бе полезен с 16 точки и 8 овладени топки.

Никола Йокич бе над всички за Сърбия с дабъл-дабъл от 32 точки и 13 борби. Василие Мицич приключи с 16 точки и 8 асистенции, а Никола Калинич добави 12 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК