Шампионът в Националната баскетболна асоциация Голдън Стейт Уориърс победи със 114:97 гостуващия Сакраменто Кингс и намали на 1:2 победи изоставането в първия кръг от плейофите в Западната конференция.

С най-голяма заслуга за победата на "войните" бе гардът Стеф Къри, който записа 36 точки на сметката си, в това число и шест тройки.

Още 20 точки за успеха на домакините прибави Андрю Уигинс, а Джордан Пул, който започна на мястото на наказания Дреймонд Грийн, завърши с 16 точки. Много силен двубой направи и центърът на Голдън Стейт Кевон Лууни, който вкара само 4 точки, но овладя цели 20 борби, включително 9 в нападение, а освен това направи и 9 асистенции.

За Сакраменто с 26 точки завърши Де'Аарън Фокс, а центърът Домантас Сабонис приключи с "дабъл-дабъл" от 15 точки и 16 борби. Бившият играч на Голдън Стейт Харисън Барнс пък вкара 17 точки за "кралете".

Домакин на четвъртия мач от серията, който ще се играе в неделя, ще бъде отново тимът на Голдън Стейт.

В друга серия от Западната конференция Финикс Сънс поведе с 2:1 успеха на Лос Анджелис Клипърс след победа със 129:124 като гост.

Над всички за "слънцата" бе Девин Букър. Гардът реализира 45 точки, като вкара 18 от 29-те си стрелби към коша на противника. Още 28 точки за победителите добави Кевин Дюрант, а Тори Крейг остана с 15 точки.

На Изток Филаделфия 76-ърс взе аванс от 3:0 победи в серията с Бруклин Нетс след успех със 102:97 като гост.