"Търкиш Еърлайнс" спечели Престиж Мача на звездите със 131:99 срещу отбора на "Фолксваген". Това бе 13-ото поредно издание на събитието, като тази година домакин бе ямболската зала "Диана". Публиката препълни съоръжението, а да видят с очите си каймака на родния баскетбол дойдоха над 2500 зрители, пише BBall.com.

Началото на шоуто в Ямбол поставиха група кукери, което бе специалната изненада на домакините. При представянето и двата състава пък бяха придружавани от деца от школата на ямболии. Зевзекът на Балкан Иван Лилов отново показа изобретателност и на свой ред излезе с кукерска маска.

Turkish Airlines поведоха с двуцифрен аванс още в началото. И двата отбора зарадваха публиката с атрактивни отигравания и забивки. Протест срещу съдийско решение докара на Лилов жълт картон от Ивайло Ресиловски още преди почивката. Ресиловски демонстративно показваше от време на време, че джобовете му са празни и ще свири, както прецени.

Тимът на турските авиолинии бе по-убедителен през цялото първо полувреме, приключило при 100:75, но не и без помощта на шести играч - малчуган от школата на Ямбол, нахлузил потника на Лилов и отбелязал 6 точки за по-малко от 2 минути. В останалите 7 изиграни минути Turkish Airlines остана напред до крайното 131:99, но малко преди сирената капитанът на Левски Павел Иванов напусна игрището с червен картон, отново посочен от Ресиловски.

Лени Даниъл от Черно море спечели наградата за MVP. Призът за най-добър млад играч отиде при Алекс Симеонов от Левски.

Шампионският състав на Ямболгаз от 2002 г. бе черешката на тортата в Престиж Мача на звездите. Ямболската зала щеше да се срути под аплодисментите на местните фенове, дошли, за да приветстват на крака старите си любимци, донесли историческата първа и засега последна титла на мъжкия тим от 2002 г.

Легендите на просълзения от емоции треньор Иван Чолаков надвиха действащите звезди у нас с 33:20 в третата част на двубоя. Сред тях майсторство показа 54-годишния бивш национал на СССР Сергей Гришаев, все още състезаващия се в Украйна Ярослав Зубрицки, Володимир Рижов, Емил Стаменов, Румен Шопов, Димитър Димитров, Димитър Ангелов, Петър Петров, както и най-обичания баскетболист сред местните жители - Анатолий Ясински.