ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Талантливите баскетболисти на Левски Марио Боянов и Красимир Петров са поредните гости в БЛИЦ Live. 19-годишните играчи на "сините" говориха за тежката ситуация в клуба, който в момента е на незавидното последно място в НБЛ. 

Боянов и Петров са амбицирани да помагат на Левски и да продължат развитието си, а голямата им цел е да спечелят и шампионска титла с клуба на сърцето им. През миналия сезон талантите и съотборниците им ликуваха с Купата и Суперкупата на България. 

"В момента сме в трудна ситуация, заради финансовото положение, в което се намира Левски. Стараем се да даваме всичко от себе си, обаче сме в лоша серия. Надяваме се скоро да излезем от нея", каза Петров.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Финансовата ситуация е трудна, но имаше мачове, които ги изпуснахме заради липса на късмет и правилни решения в края. От декември не сме получавали заплата. Щом е за Левски, стискаме зъби и продължаваме", коментира Боянов.

"За опитните ни играчи, които издържат семейства, е много по-тежко", добави Краси Петров (1:40 мин.)

Колко време могат да играят за Левски без заплата? (2:00 мин.)

"Не се ослушваме за оферти, в Левски сме и чакаме да се намери решение. Левски е най-големият клуб", каза Боянов (2:32 мин.)

"Надявам се някой ден да играем пред пълна зала и да радваме феновете на Левски", пожела си Марио (3:50 мин.)

"Няма голям интерес и това сигурно се дължи на факта, че не печелим мачовете. Но ако залата е пълна, освен че ще има приходи за Левски, това ще е и допълнителна мотивация за играчите, и може да имаме по-добри успехи", коментира Красимир Петров (4:05 мин.)

Taлантите разказаха за първите си стъпки в баскетбола (4:30 мин.)

"Победата над ЦСКА на финала за Купата на България миналия сезон до момента е върхът в кариерата ми. Спечелихме срещу вечния съперник пред много фенове. Толкова много публика на баскетболен мач у нас не се вижда всеки ден. Атмосферата беше уникална. Влизаш на терена и изтръпваш от пеенето на агитките. Не мисля, че имаше напрежение, колкото адреналин. Искам да вляза и да изрина терена. Вкарах 11 точки", разказа Марио (6:00 мин.)

Имат ли приятели в ЦСКА? (8:00 мин.)

"Изненадахме се, радваме се, че се завърна в Левски. Уникален човек е", казаха двамата (9:20 мин.)

"Млади сме и имаме още много да работим. И точно сега, когато ни се дава шанс, трябва да натискаме", каза Боянов (9:48 мин.)

Mарио Боянов обича да гледа футбол, освен на Левски, симпатизира и на Челси. Краси Петров също е голям левскар, симпатизира на Ливърпул. Обича да гледа тенис. Двамата обаче не посещават мачове на "Герена" (10:50 мин.)

"Aлександър Везенков е пример за всички ни в България, че когато тренираш усилено и се раздаваш на максимум - рано или късно ще ти се отплати и ще получиш само хубави неща", коментира Боянов (12:20 мин.)

Красимир Петров разказа за мач, в който е играл срещу Везенков (12:36 мин.)

"Завърших спортното училище на Левски, в момента съм студент в УниБИТ със специалност "Национална сигурност", каза Марио Боянов (13:24 мин.)

"Aз завърших Националната финансово-стопанска гимназия, студент съм в УНСС със специалност "Предприемачество". Определено ми е интересно", разказа Красимир Петров (13:35 мин.)

"Имам сериозна приятелка, заедно сме от две години и половина. Не излизаме, не водя нощен живот", каза Боянов (14:58 мин.)

"Харесвам Мерцедес, но карам Голф от 1998 г.", сподели с усмивка Марио (15:23 мин.)

"Фен съм на Порше, но имам Опел", каза Петров (15:31 мин.)

"Константин Папазов ни нахъсва преди мачовете. Той е човек, който никога не се отказва, винаги се бори. Гледа да ни го предава и на нас, действа ни положително", коментира Краси Петров (16:20 мин.)

"Само от две негови приказки всичко се вдига", отсече Марио (16:45 мин.)

"Треньорът Димитър Ангелов ни се кара, защото не слушаме много. Той е много взискателен. Понякога много го ядосваме", разказа Боянов. (16:57 мин.)

Какво обещаха двамата на феновете на Левски? (17:33 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ