Скандалът в националния отбор по баскетбол избухна с нова сила . След острите реплики на капитана Филип Виденов след загубата в евроквалификацията от Германия със 70:82 към Деян и Калоян Иванови, часове по-късно близнаците му отговориха. "Слабата игра на звездата Филип Виденов и капитан на националния явно го кара да отклонява тежестта към друга тема. А да поставяш условия след двете загуби от Азербайджан и Германия, изглежда илюзорно", заяви Калоян Иванов.

Както е известно, капитанът заяви, че ако някой е отказал да играе в представителния тим, визирайки близнаците, и отборът се класира за европейското и бъде включен в тима, самият той няма да участва на шампионата.

"От 11 години с брат ми не сме пропускали лято с националния отбор. Решението е взето съвместно с федерацията и треньора Росен Барчовски, мислейки, че това, с което разполагаме, е напълно достатъчно за победи над съперници като Азербайджан. Вярвам, че момчетата ще намерят сили и ще се класират за първенството. България не е нито моя, нито на отделни личности, за да поставяме ултиматуми. Тя е над всички”, каза още Калоян. После побърза да цитира думите на сръбския треньор Желко Обрадович, които се отнасят и за Виденов: "Ако си контузен, се лекувай. Дори да си Майкъл Джордан, без два дни пълноценни тренировки преди мач нямаш място на терена." В петък гостуваме на Люксембург, а после приемаме Азербайджан в Самоков. Първите 2 отбора и най-добрите 4-и от шестте групи се класират за Евро 2013.