"Коби беше много повече от спортист, той беше част от моята фамилия. Прегръщам децата му като свои, тъй като и той прегръщаше моите деца като свои.  Неговата дъщеря Джиджи се роди в същия ден с моята най-малка дъщеря Меара", сподели разстроеният Шакил О'Нийл след смъртта на легендарния Коби Брайънт и голямата му дъщеря.   

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)
 
"Нямам думи да опиша трагедията след загубата на Джиджи и моят брат Коби. Обичам ви, ще ми липсвате", добави една от най-големите звезди на американския баскетбол, който също като Коби е част от историята на Лос Анджелис Лейкърс.  Двамата бяха съотборници в славния тим и имат три поредни титли в НБА.
 
„Аз съм шокиран от трагичните новини за смъртта на Коби и Джиана. Думите не могат да опишат болката, която аз усещам. Обичах Коби – той беше моят малък брат", написа в официално изявление феноменалният  Майкъл Джордан. 
 
"Говорихме често и тези разговори ще ми липсват страшно много. Той беше невероятен съперник, един от най-големите в играта с невероятна креативна мощ. Коби също така бе уникален баща, който обичаше семейството си много и беше горд с изявите на своите дъщерички. Съпругата ми Ивет се присъединява с най-искрени съболезнования към Ванеса, организацията Лейкърс и баскетболните фенове по земята”,  добави шесткратният шампион на НБА.