Баскетболният Спартак Плевен официално започна подготовка за новия сезон. Треньорът Александър Дяковски и помощникът му Борислав Генков изведоха за първа тренировка в зала “Балканстрой” 10 баскетболисти, пише Bball.bg.

На първото занимание на плевенчани присъстваха капитанът Александър Груев, Димитър Маринчешки, Герасим Николов, Мартин Маринов, Константин Коев, Николай Николов. С отбора ще се подготвят и четирима по-млади състезатели. Това са юношите Даниел Пенков, Никола Станчев, Тони Личев и Теодор Николов. Кристиян Кръстев е на турнир в Габрово с Чавдар Троян, където ще играе и през новия сезон, но с двоен лиценз.

Към подготовката на Спартак на по-късен етап ще се присъедини Велислав Гълъбов, който в момента е ангажиран с националния отбор. На 8 септември в Плевен очакват и Милен Дудев, който ще се забави поради лични причини, а ден по-късно с отбора ще бъде и Милован Савич. Причината е забавяне около обработката на документацията по визита на центъра.

Подготовката на Спартак ще премине изцяло в Плевен. Със сигурност селекцията на Александър Дяковски ще участва на турнир в Ботевград, който ще се проведе на 25 и 26 септември. Останалите тимове в надпреварата ще бъдат Балкан, Ямбол и сръбския Динамик Белград. Плевенчани ще опитат да уговорят контрола у дома няколко дни преди турнира. Има вариант и за проверка с Балкан около 10 октомври.

“Очакванията към нас за новия сезон със сигурност ще бъдат още по-сериозни след четвъртото място през 2015/2016. Аз искаме да се сработим, защото има нови играчи. Тренираме упорито, за да постигнем целите си. Най-важното е да сме заедно в хубавите неща и в трудностите. Искаме да вървим напред. Все още не сме наясно с окончателния състав на първия ни съперник от новото първенство Левски, но въпреки това очаквам адски труден и интерес мач. Имаме уверенията на ръководството, че всичко е наред като финанси, за нас остава само да работим. Най-голямото ми притеснение е с “Балканстрой”, тъй като покривът продължава да тече. При един по-силен дъжд залата става недостъпна. Имаме обещание от общината, че всичко ще бъде поправено в най-кратки срокове”, заяви треньорът на Спартак Александър Дяковски.