Сръбският национален отбор по баскетбол е на полуфинал на Олимпиадата в Париж. Селекцията на Светислав Пешич ликува след страхотно зрелище срещу Австралия с 95:90 след продължение във втората четвъртфинална среща, изиграна в зала "Берси". 

Сърбите изоставаха с цели 24 точки, но през второто полувреме взеха нещата в свои ръце и пребориха състава на Браян Горжиян в гладиаторска битка, особено във финалните й акорди.

Мачът имаше и българско присъствие - Сандра Велчева-Хънт бе технически делегат. 

С елиминираниране на бронзовия медалист от Олимпиадата в Токио сърбите си проправиха път до полуфиналите на най-големия спортен форум за първи път от 2016 година насам. В следващия кръг "плавите" ще спорят с победителя от последния четвъртфинал между САЩ и Бразилия. Припомняме, че по-рано днес Германия елиминира Гърция и също намери място в Топ 4 в Париж.

Голямата звезда на Денвър Нъгетс Никола Йокич бе големият лидер за западните ни съседи и помечта за трипъл-дабъл, отчитайки се с 21 точки, 14 борби и 9 асистенции. Богдан Богданович се разписа със 17 точки, 5 овладени под двата ринга топки и 6 завършващи подавания. Василие Мицич се отчете с 14 точки и 6 завършващи паса, Огниен Добрич и Марко Гудурич нанизаха по 11, като вторият записа и 5 борби. Алекса Аврамович напусна паркета с 10 точки.

Патрик Милс измъчи европейците и остави на сметката за австралийците 26 точки. Джош Гиди финишира с 25 и 5 борби, Джак МакВей реализира 13, Данте Екзъм приключи с 12 и 5 асистенции.