ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Баскетболният национален отбор на Сърбия се класира за четвъртия си финал на световно първенство в историята си. Дори без най-големите си звезди Никола Йокич и Василие Мицич, селекцията на Светислав Пешич надигра Канада с 95:86 (23:15, 29:24, 23:24, 20:23) в първия полуфинал на Мондиала във Филипините. 

Така "плавите" ще се борят за трета световна титла, като са финалисти на две от последните три издания на планетарния форум, след като на изданието през 2014-а достигнаха до среброто (след загуба от САЩ). На финала в неделя Сърбия ще се изправи срещу САЩ или Германия, които ще премерят сили по-късно днес във втория полуфинален дуел (от 15:40 часа).

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Сърбите надиграха канадците, които по пътя към полуфинала детронираха световния шампион Испания. "Кленовите листа" опитаха да стигнат финал на Мондиал за първи в историята си. Селекцията на Жорди Фернандес не успя да надлъже опитните сърби и остава утехата да бъде спечелено третото място. За бронзовите медали канадците ще спорят срещу загубилия от двойката САЩ - Германия.

Богдан Богданович поведе Сърбия с 23 точки. Никола Милутинов прибави дабъл-дабъл от 16 точки и 10 борби, Огниен Добрич също вкара 16 точки. Ар Джей Барет бе над всички за Канада с 23 точки. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!