ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Националният отбор по баскетбол на Канада се класира за пръв път в историята си за полуфиналите на световното първенство. Селекцията на Жорди Фернандес надигра Словения с Лука Дончич със 100:89 в Манила.

По този начин „кленовите листа“ се превърнаха в последния полуфиналист на Мондиал 2023. За място на големия финал канадците ще спорят със Сърбия. Другият полуфинален сблъсък противопоставя САЩ и Германия.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

Досега най-доброто класиране на Канада на Мондиал беше шесто място.

Първата четвърт играта беше много равностойна. Канадците си извоюваха малка преднина - 26:24. Резултатът във втората четвърт беше същият, но в полза на словенците и Лука Дончич. Така полувремето дойде при 50:50 точки.

Ключовата част беше третата. В нея Канада дръпна с 9 точки - 30:21, след което изигра спокойно заключителната четвърт и спечели със 100:89.

Двубоят логично беше с много висок заряд, а в началото на последната част две от звездите на отборите - Лука Дончич и Дилън Брукс, бяха дисквалифицирани - за две технически нарушения заради реакции.

Най-резултатни за канадците бяха Шай Гилгъс-Александър и Ар Джи Барет, съответно с 31 и 24 точки. Суперзвездата на Словения Лука Дончич реализира 26 точки.

Преди да отстрани Словения, Канада детронира световния шампион Испания.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!