Националният отбор за мъже до 20 години ще се изправи срещу тимовете на Словения, Словакия, Естония, Молдова и Албания на Европейското първенство, Дивизия Б това лято.

Новината от жребия в Мюнхен предаде Генералният мениджър на БФБаскетбол Елеонора Рангелова, която след това изтегли жребият за шампионата в Дивизия "А".

Както е известно, националите ни в тази възраст ще се върнат на европейската сцена в София. Европейското първенство у нас ще се проведе от 13 до 22 юли, като отново ще е в три зали. Треньор на селекцията ни ще бъде Константин Папазов.

Очаква се в тима да бъдат включени последните двама българи, попадали в Идеален отбор на Европейско първенство за подрастващи – Йордан Минчев и Иван Алипиев. Те и колегите му със сигурност ще разчитат много и на подкрепата от цялата баскетболна общественост и феновете, които да ги подкрепят в борбата им за връщане в елита на Стария континент.

Жребият за шампионата в София бе изтеглен от президента на Младежката комисия на ФИБА Европа и член на брода на световната централа Арис Зоис.