Черно море Порт Варна спечели осмата си победа в НБЛ и излезе на трето място в класирането, изравнявайки се с "Левски" с актив от по 8 успеха и 5 поражения. "Моряците" се наложиха трудно със 75:74 над Балкан след изключително драматичен мач във Варна, в който победителят не се знаеше до последно. С основна заслуга за успеха на Черно море се оказа новият гард на „моряците“ - Станимир Маринов, който вкара 31 точки, от които 8/14 от линията за три точки и овладя пет асистенции. Това бе и първи мач на гарда срещу бившия му отбор Балкан, в който прекара повече от 5 години.

„Имах много късмет в този мач. Знаех, че ще бъда единственият гард в отбора на този мач и по-голямата тежест ще падне върху мен, за това трябваше да се пазя. Мисля, че си свърших задачата. Много труден мач беше. Накрая за малко да изпуснем мача. Радвам се, че победихме. Това е първият ми мач в зала „Христо Борисов“, коментира пред bgbasket Станимир Маринов.

"Малко е странно, защото с тези момчетата от Балкан съм израснал и съм "делил хляба си", както се казва, но чувството си остава същото, както преди всеки мач. Драган Баич е един треньор от сръбската школа, в която са много добри мотиватори и мисля, че успя да ни мотивира и нас, а ние си свършихме добре работата. Радвам се, че победихме“, добави баскетболистът на Черно море.