Ръководството на Балкан ще се обърне към ФИБА заради прояви на расизъм и дискриминация. Те включват бесилото, което се появи над пейката на “зелените” от сектора, в който бяха разположени част от феновете на Левски Лукойл в прекратения мач №2 от финалите в НБЛ.

Освен това, от Балкан ще докладват пред международната централа и за маймунски звуци, имайки предвид присъствието на четирима американци - Дейвид Хоутън, Брандън Фортънбъри, Джордан Калахан и Дивон Уошингтън.

"Като председател на клуба съм длъжен да защитя играчите на отбора, което длъжностните лица в залата не можаха да направят. Баскетболистите ни бяха обиждани през цялото време, особено четиримата американци в нашия състав. Към тях имаше множество подвиквания, като "Black Monkey".

Особено фрапиращ бе моментът, в който зловещо провисналата на метри бесилка бе посочена недвусмислено на Брандън Фортънбъри, който реагира болезнено и трудно успяхме да го удържим. Да не говорим за множеството хвърлени към играчите и длъжностните лица на пейката предмети - монети, запалки, бутилки с вода, прътове от знамена и торби, пълни с пясък или камъни. Затова съвсем отговорно заявявам, че ще сезираме ФИБА", каза президентът на клуба Михаил Михайлов пред botevgrad.com.