Голямата звезда на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри написа нова страница в историята на Националната баскетболна асоциация, след като вкара умопомрачителните 50 точки в седмия мач от плейофната серия срещу Сакраменто Кингс. "Войните" спечелиха срещата със 120:100, eлиминирайки съперника и класирайки се в 1/4-финалната плейофна серия в потока на Западната конференция.

35-годишният гард се превърна в първият играч в 76-годишната история на Лигата, който вкарва 50 или повече точки в решителен седми мач от серия в плейофите в НБА. Досега лидер по този показател беше Кевин Дюрант, който бе вкарал 48 т. в седми двубой от серия.

Той побърза да поздрави бившия си съотборник Къри, като написа в "Туитър" следното: "Легендарният 30! 50 точки".

Благодарение на 19-ата си поредна спечелена серия в Западната конференция, шестият Голдън Стейт ще се изправи срещу седмия Лос Анджелис Лейкърс във втория кръг на плейофите. Уориърс имат домакинско предимство и серията ще започне във вторник в Сан Франциско.

Джими Бътлър вкара 25 точки и спечели 11 борби при победа на Маями Хийт със 108:101 срещу Ню Йорк Никс на старта на полуфиналната серия между двата отбора от Източната конференция.

Резултатите от тази нощ в плейофите в НБА: 

Ню Йорк - Маями 101:108
* Маями поведе след първия мач в серията

Сакраменто - Голдън Стейт 100:120
* Голдън Стейт елиминира Сакраменто в седем мача