Спартак (Плевен) поднесе една от сензациите в баскетболния ни шампионат, след като постигна изненадваща победа след продължения със 108:102 над Лукойл Академик. Двубоят от 6-ия кръг на първенството се игра в зала „Балканстрой” в Плевен.

Домакините стартираха силно срещата и поведоха с 18:5. Впоследствие "студентите" се активизираха и в крайна сметка първата част завърши при 32:30 в полза на Спартак.

До почивката плевенчани бяха в ролята на водещи в резултата, но това се промени в края на първото полувреме, когато Лукойл за кратко поведе и се оттегли на почивка с аванс от точка – 47:48. 

Спартаклии отново грабнаха лидерската позиция през третата част, запазвайки я до нейния финал, който дойде при две точки в повече за тях – 73:71. Първенците на страната впрегнаха всичките си сили и след финален щурм дори имаха шанс да спечелят мача, но Саша Загорац пропусна и при резултат 89:89 двубоят отиде в продължение. 

 В началото на добавеното време Спартак вкара три тройки, за да поведе и успя да запази малка преднина в последните минути, в които отборите си разменяха наказателни удари.

Най-резултатен за победителите беше беше Константин Коев, който наниза 27 точки. 20 пък добави Димитър Маринчешки. За шампионите с 27 точки се отличи Павлин Иванов.

С този сензационен успех плевенчани спряха серията си от три поредни загуби и вече са с актив 2-3. Лукойл пък наруши перфектния си баланс до момента, но продължава да е едноличен лидер с 5-1. В следващия кръг Спартак гостува на Академик Бултекс 99, а Лукойл посреща Берое.