Лукойл Академик отпътува без Павлин Иванов за Русия. В сряда (28 октомври) в Красноярск шампионите откриват участието си в европейската купа на ФИБА с гостуване на местния Енисей. Гардът е получил тежка лицево-челюстна травма по време на мача срещу Берое в събота в Стара Загора.

Вследствие на много силен удар с лакът от страна на съперник в областта на челюстта, ямболията е претърпял 3-часова интервенция за наместване на засегнатите при сблъсъка зъби. Лекарите са му поставили предпазна шина, която да помогне по-бързото възстановяване. Въпреки тежкото състояние, Павлин Иванов до последно е настоявал пред Тони Дечев да отлети заедно със съотборниците си за Русия. Той обаче не се е почувствал добре вчера. Съмненията са, че след удара на терена в Стара Загора е получил и комоцио.

Рано тази сутрин състезателят е уведомил треньора на Лукойл, че е най-добре да си остане в България и да стиска палци на колегите си пред телевизионния екран в сряда. "Обади ми се момчето, не беше добре и нямаше смисъл да поемаме излишен риск при това тежко пътуване. Представете си какво би могло да се случи, ако не дай Боже му прилошее по време на полет. Павката искаше много да е с отбора в Русия, но сега най-важно е да се възстановява и да си почива", коментира Тони Дечев преди заминаването на "студентите".

Срещата срещу Енисей в Красноярск започва в 14,10 часа наше време.