Формацията на Леброн Джеймс спечели 69-ото издание на Мача на звездите в НБА. В крайна сметка тимът на звездата на Лос Анджелис Лейкърс се наложи със 157:155 (53:41, 30:51, 41:41, 23:21) над отбора на Янис Адетокумбо от Милуоки Бъкс. Шоу събитието в Чикаго протече в сянката на трагедията с Коби Брайънт, който загина при катастрофа с хеликоптер на 26 януари.

Срещата се проведе в нов формат, който отново беше свързан с Коби Брайънт. Всяка от първите три четвъртини беше като отделен мач, който започваше при резултат 0:0. Победителят от всяка отделна част получаваше премия от 100 000 долара, която се даряваше за благотворителност.

Четвъртата част също започна при нулев резултат и се играеше до постигането на определен брой точки, към които се прибавяха 24 (състезателният номер на Коби Байънт). За победител беше обявен отборът, достигнал първи до общ сбор от 157 за целия мач. Това се оказа тимът на Леброн Джеймс.

За най-полезен играч в мача беше избран Кауай Леонард от Лос Анджелис Клипърс, завършил с 30 точки и 7 борби. Той стана първият носител на трофея, който вече носи името на Коби Брайънт. Леброн Джеймс приключи с 23 точки. Янис Адетокумбо пък се отличи с дабъл-дабъл - 25 точки и 11 борби.