„Не смятам, че момчетата от Балкан по-силно са желаели победата, защото ние успяхме да проявим характер и да обърнем мача. Запазихме самообладание,“ заяви треньорът на баскетболния “Левски” Константин Папазов след инфарктния пети полуфинален сблъсък, спечелен от “сините” с 80:76.
 
В решителната битка за титлата ще видим познати съперници - Лукойл срещу "сините".
 
“Финалът срещу Лукойл няма да е по-лесен. Ние за първи път сме толкова близо до Лукойл като брой загуби. Ще има страхотно напрежение и сега. Не съм имал по-голямо напрежение през цялата си кариера, както в тези последни 68 часа. Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Собствениците, в най-тежките моменти, дойдоха и казаха, че ни вярват, че сме по-добрият отбор, и че светът няма да свърши, ако загубим. Минаваха ми всякакви мисли от сряда вечерта насам. Два дни се крих, за да не покажа на момчетата присъствие на страх. Това, което ми даваше сила, е че знаех, че сме работили добре през сезона.
 
Аз съм категоричен оптимист. Лукойл са по-добри, имат самочувствие, трупано десетки години. Но ние излизаме с една-единствена мисъл – да станем шампиони. Аз няма да съм щастлив, ако само играем добре. За нас не е успех, че отидохме на финал. Ще е успех, ако станем шампиони”, каза още Тити.