Българската федерация по баскетбол няма да има нов президент. Остава Георги Глушков. Негова е единствената кандидатура за изборите, които ще се проведат на 2 септември. В последните няколко седмици имаше много обещания и думи, но малко дела. Сашо Везенков пожела поста, но само ако Глушков не се кандидатира. Така и не стана ясно какви бяха причините му, но под сурдинка се говори, че странични фактори са повияли на решението на Везенков. Какво, как и кого - оставяме на всеки сам да разсъждава.

Константин Папазов обяви пред БЛИЦ, че ще се кандидатира за президент само ако не бъде преизбран за председател на Лигата. Нито е ясно какво се случва с Лигата, нито дали въобще ще съществува. Защото има и такива слухове, че тази организация е под сериозна въпросителна. А тя през изминалия сезон бе светъл лъч за клубовете, докарвайки не малко средства. Тити не се съгласи да подаде кандидатура за президент на федерацията и така всичко остава по старому.

На 2 септември просто ще бъде гласувано продължението на агонията, наречена български баскетбол. Тази агония ще продължи, ако най-после двайсетината души, които дърпат конците в българския баскетбол, не седнат и не се разберат, че така не може да продължават. А много от тях се кълняха, че искат промени и са готови да се обединят. Нищо подобно, просто безнадежден случай...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ