Треньорът на “Левски” Константин Папазов изрази задоволство от играта на своя отбор след категоричната победа над Рилски спортист (Самоков) с 84:62 в двубой от Топ 6 на Балканската лига. Иначе критичният Тити обаче призна, че “сините” са били улеснени и от необяснимо пасивната игра на на съперника преди почивката.

“Обективно погледното, ние изиграхме едно страхотно първо полувреме, докато играчите на Самоков бяха много слаби точно в този момент. Като резултат съм доволен, защото той е напълно достатъчен и дори да загубим като гост, не мисля, че ще бъде с разлика, която да ни попречи да се класираме за битката за медалите.

В събота ни очаква много по-различен мач, но вярвам, че ние ще победим, защото имаме по-дълга резервна скамейка и сме по-класния отбор”, заяви Папазов. Както е известно, расистки скандал беляза срещата.

Именно един от обижданите - Тери Смит, блестеше за "скиорите", което очевидно дразнеше публиката. Тъмнокожият американец се отчете с 26 точки под маймунските звуци по негов адрес. Те бяха насочени и към сънародника му Бракстън Дюпри, отчел се с 10 точки.

"Днес ще говорим позитивни работи. От утре отново ще влезем в джунглата и ще говорим за лошите неща", заяви Константин. Треньорът на "Левски" дори се обърна към журналистите с думите: "Ако някой има идея какво да направи с агитката, нека дойде и да ги образова."