Расистки скандал беляза срещата между баскетболните отбори на "Левски" и Рилски спортист за Балканската лига. Първият двубой от Топ 6 на турнира се игра в зала "Универсиада" и беше спечелен от "сините" с убедителното 84:62.

Агитката на "Левски" обаче отново се прояви, като отправяше маймунски звуци по адрес на тъмнокожите баскетболисти, защитаващи екипа на Рилски спортист. Именно един от обижданите - Тери Смит, блестеше за "скиорите", което очевидно дразнеше публиката. Тъмнокожият американец се отчете с 26 точки под маймунските звуци по негов адрес. Те бяха насочени и към сънародника му Бракстън Дюпри, отчел се с 10 точки.

Чавдар Костов беше най-резултатен за "Левски" с 29 точки.

"Днес ще говорим позитивни работи. От утре отново ще влезем в джунглата и ще говорим за лошите неща", заяви Константин Папазов веднага след мача, който беше помрачен от расисткия скандал.

Треньорът на "Левски" дори се обърна към журналистите с думите: "Ако някой има идея какво да направи с агитката, нека дойде и да ги образова."

"Сините" и "скиорите" ще се срещнат отново съвсем скоро - в събота, и пак в зала "Универсиада", но този път в мач от Националната баскетболна лига.