Баскетболният треньор Константин Папазов наговори страшни цинизми в телевизионен ефир, след като тимът му Левски загуби със 74:80 като гост на Балкан (Ботевград) в първия мач от полуфиналната серия в НБЛ. Наставникът на „сините“ беше афектиран от поведението на своя колега Нейбоша Видич, когото нарече сръбски селяндур.

"Един човек играе като 16-годишен, не всичките. Първо ще отговоря на нещо много важно. През 2019 г. Балкан стана заслужено пръв, безспорно, въпреки допуснатата страхотна съдийска грешка. Но, моят колега има уникалната способност да представя нещата така, все едно светът е свършил. Защо не беше толкова коректен, когато записа тренировката на Академик (Пловдив)? Това е недопустимо в XXI век. Записът на тренировката на Данчо Янков е селско поведение. Какво да коментирам? През целия мач цирк, за да може тази уникална публика да бъде манипулирана. Те са прави за себе си. Аз поздравявам максимално публиката на Балкан, която е изключително ценна за този отбор“, започна Папазов изказването си в ефира на „MAX Sport 2”.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

„Няма да поздравя треньора на съперника, въпреки че го направих преди това, защото мислех, че ще преглъщаме. Мисли се, че ние сме Тимбукту, но не сме. Той въртя, сука. Ходил там и там, но още не може да си намери работа. Само тук му се връзват. Поведението на моя колега? Защо не беше толкова честен, за да си признае за фаула в нападение на Крис Минков? За крачките на Васил Бачев? Защо тогава не бяха толкова честни. Да, аз също смятам, че имаше фаул срещу Крисчън. Вината за загубата е само в нас. Ние можем да побеждаваме, когато сме отбор. Това, за което мога да поздравя колегата си е, че със своето поведение умее да мотивира страшно много своя отбор и въпреки голямата разлика те направиха абсолютно заслужен обрат. Но, да се преекспонира как те са най-честните, това е меко казано обидно. След това, което се случи с Академик Пловдив и заснетата им тренировка... Това е недопустимо и няма място въобще в спортния морал. Той да ми говори за морал и какво и що... През цялото време беше един изключителен цирк. Това обаче по никакъв начин не омаловажава победата на Балкан“, допълни треньорът на Левски

„Какво ще направим в следващите 48 часа няма да кажа нито на вас, нито на този сръбски селяндур, който тръгна да ни се качва на главите. Няма да кажа! Какво ще направим, си е наша работа. Н**рахме се! Сега трябва да се съберем и да си избършем л**ното. Вината е 90% в нас. Оттук нататък остава една събудена изключителна публика на Балкан, един човек, който умее всячески да ги манипулира и сега цялата зала си мисли, че отборът им е ощетен. Мога да ви извадя 10 грешки днес. Банана е мое момче, познавам го, възпитан е, има добра характеристика, но той е за условна присъда, както играе в защита. За условна присъда е, защото още е млад и няма други присъди. Фаул на Ноулс, аут първото полувреме на Крис. Може да извадим и 100 грешки, те са и в двете посоки. В последната атака според мен има фаул, не мога да си затворя очите.“

„Като имаш такова огромно самочувствие, защо допусна да гледаш тренировката на Данчо Янков? Това е обидно. И сега нашата Лига мълчи и търсят по коя точка да го накажат. Това, ако стане в Сърбия, ще ме изнасилят и ще ме изгонят. Българин да отиде така и да се подиграе със свой колега. Ще ме изгонят! А ние сега в Лигата ще четем правилниците, ще търсим под вола теле, за да може един пумпал да ни се подиграва. Тези момчета са герои, защото са шампиони по морал. Може да играят слабо, да играят индивидуално както го прави Марио Литъл, но са шампиони по морал. Дали ще станем шампиони си зависи само от нас. Такива сценки от читалищната дейност от Смедерево ли, не знам къде му е родното място, не на мен. Аз съм за него история", заяви Папазов.