Селекционерът на националния отбор по баскетбол Тити Папазов заяви след победата с 58:55 над Естония, че би се радвал на по-убедителна победа, тъй като в неделя предстои реванш в Талин. Папазов допълни, че в Естония нашите баскетболисти трябва да удържат началния домакински натиск. Той разкри, че слаб мач днес е направил Бранко Миркович.
 
„Искаше ми се преднината да бъде малко по-голяма, имаше психологически момент в началото на четвъртата част, когато водехме с 9 точки. Може би нямаше да е заслужено, с оглед и на това, което показа съперникът. Беше много здрава битка. Заради заряда на мача и отговорността, беше нормално да падне успеваемостта, която имахме през предишните два мача. В началото на четвъртата част можеше да прескочим една психологическа бариера от 10 точки. Вижда се, че отборите безспорно са с изравнени възможности, ние имаме потенциал и ще опитаме да отидем с единствената мисъл да спечелим реванша“, заяви Тити Папазов.
 
„Публиката в Естония ще помага на отбора си, но няма да вкарва кошове вместо него. Аз смятам, че ако играем по този начин в защита, нападението ни като гости може да бъде по-лесно, когато го няма този натиск в домакинските ни мачове. Това напрежение е заради нашия манталитет – ние сме отговорен и амбициозен народ, много искаме да успеем и от тази гледна точка винаги отговорността у дома е по-голяма“, коментира националният селекционер.
 
„Вече не е до тренировки, а само до психика. Трябва да удържим домакинския натиск и постепенно да успеем да контролираме мача. Днес имаше резерви в играта на Бранко Миркович - в решителни моменти и в защита, и в нападение, но той направи много силни мачове, така че всеки играч може да направи по-колебливо представяне. Липсваха неговото присъствие, стил на игра, кошовете и подаванията. Видя се, че играем със сериозен съперник, неслучайно двата отбора сме на финал. Искаше ми се поне да запазим деветте точки, с които водехме в края на третата част, но вече няма защо да коментираме това“, завърши Папазов.