За първи път след шест години пауза Тити Папазов ще изведе националния отбор на България като старши треньор пред родна публика. За последно той води тима през 2007 година, а преди дни направи повторен дебют, но в Румъния. Днес от 19:10 часа България приема Исландия във втора европейска квалификация за първенството през 2015 година.

"Всички са здрави и би трябвало да са в добро настроение. Казах им, че не трябва да се главозамайваме, тъй като това е една победа, която за момента не значи нищо. Тя има стойност, когато се окомплектова с другите победи. Тази квалификация е специфична и всяка грешка може да се окаже фатална. Затова аз ще изисквам от състезателите, а смятам че ще се случи, да подходим много отговорно. В никакъв случай това, което звучи – Исландия, в нашето съзнание като баскетбол, не е това, което е в реалност. Играят добър баскетбол, показаха добри игри в подготовката и всяко подценяване или не добра игра различна от нашия потенциал, може да се окаже фатално. Не е отбор, както Люксембург миналата година ни вкара 95 точки, а ние 120. В никакъв случай не е аутсайдер и това е много важно. Ако успеем да го вменим това на играчите, а те искат много и като искат значи, че трябва да слушат и да изпълняват, смятам, че имаме своите по-големи преимущества. Да не говорим и затова, че домашният терен също е плюс”, коментира Тити Папазов пред Bgbasket.com.

“Имат един висок играч и неговото присъствие на терена би било по-добре за нас. Опасни са, когато играят с ниска петица. Радващото е, че ние имаме как да реагираме в лицето на близнаците и на Веско. Нестандартни са и това може би е необходимо да ни бъде като сигнална лампа и да бъдем концентрирани. По никакъв начин не трябва да гледаме на Исландия като аутсайдер. Това не е от застраховка, а реалност. Смятам, че няма дилема в това колко е решаващо присъствието на публиката особени при отбори с изравнени възможности. Убеден съм, че варненската публика разбира от баскетбол, обича баскетбола, а и шест години националният не е играл тук. Убеден съм, че дори и да имаме някъде проблеми те ще ни помогнат да ги решим. Това е нещо, което ми дава може би спокойствие. Знам, че публиката може да бъде решаващ фактор и вярвам в нея", завърши специалистът./БЛИЦ