Гигантът Прийст Лодърдейл направи първа тренировка с новия си отбор “Левски”. Заниманието започна в 17,00 часа, а 222-сантиметровият американец влезе със закъснение в залата. Той бе представен от треньора Константин Папазов при страхотен медиен интерес. Част от баскетболистите на "сините" дори се шегуваха, че първата тренировка на Лодърдейл е български вариант на трансфера на Леброн Джеймс в турския Бешикташ.

“Радвам се, че сме предизвикали този огромен интерес. Щастлив съм, Лодърдейл е събитие от 2003 година, когато пристигна в България. Договорът бе факт от 31 декември, пазехме го в тайна, така решихме двамата. Пи Ел е новият Гара Дембеле за “Левски”, това е истината. С идването му се надявам да напълним залата, защото феновете станаха доста претенциозни. Вината обаче е в нас, а не в хората”, каза Тити Папазов.

“В рамките на 3 часа бях от единия до другия полюс. Една сутрин ми се обади мениджърът на Лодърдейл и ми каза, че към него има оферта от Лукойл. В този момент бях реалист, казах си, че ще бъде трудно да го вземем. След това обаче той предпочете нас. Знам, че един човек, когато стане на 37 години, е нормално да мисли за финансовите условия. Само ще ви кажа, че офертата на Лукойл бе с 60% по-добра от нашата. Един ден, когато Лодърдейл спре с кариерата си, ще направя всичко възможно, за да бъде част от нашия клуб. Стига да иска да остане в България”, завърши Тити.

Прийст Лодърдейл ще дебютира със "синия" екип на 7 януари при гостуването на "Левски" в Самоков на Рилски спортист в мач от 13-ия кръг на шампионата, след като днес получи разрешение от Черноморец./БЛИЦ