Левски Лукойл победи Берое със 78:68 в пореден мач от първенството по баскетбол. След края на двубоя Константин Папазов разкри причините за успеха.

„Доволен съм от старанието на отбора и от изпълнението на тактическите задачи. Запомнете какво казвам, Берое е много силен отбор, който въпреки че е пети, има потенциал да победи всеки от първите четири. До последната минута на третата част бяха тези, които играеха по-добре. Голямото ни предимство е, че имаме дълбочина в състава, което е решаващо, когато настъпи умората”, каза Тити Папазов пред БНТ.

“Процентът ни от тройката не е добър, но в определен момент успяхме да се справим. Все пак съперникът има 44% успеваемост зад дъгата. Когато тим с изключителни стрелци като Желев, Виденов и Янев е лимитиран до 68 точки, значи този отсреща си е свършил работата. Това са няколко малки ситуации, в които имахме и малко повече късмет. Всичко обаче го отдавам на широчината на състава, въпреки че днес двама не са влизали и Ники Стоянов е играл само 2 минути”, коментира още треньорът.

“Тези играчи трябва да престояват на пейката, което изисква страхотни компромиси от тяхна страна, за което им благодаря. Ние обаче имаме голяма цел и тя е да станем шампиони и смятам, че всеки трябва да бъде подчинен на тази цел. На мен не ми е по-малко леко от това, че причинявам болка на играчите, защото те в себераздаването си в тренировъчния процес са безупречни”, каза Тити Папазов. 

“Берое има най-тежката програма, приемайки само Балкан у дома, но познавайки Любо Минчев, той ще играе за победи във всички срещи. Ние пък минахме през много тежък съперник, а сега да му мислят нашите конкуренти. В петък Рилски спортист трябва да се изправи срещу този отбор. Много тежък мач днес, особено след вчерашната нелепа ситуация в Ботевград. Чета някакви глупости, че е обвиняван треньора. Аз мисля, че по света всеки един треньор най-много иска отбора да победи. Изключително добър специалист е Небойша Видич, а някъде чета, че едва ли не заради мен е станало. Влизам му в положението като колега”, допълни треньорът на Левски Лукойл.