Левски Лукойл поведе на Рилски спортист с 1:0 победи в полуфиналната серия в баскетболното първенство. В другата полуфинална серия Балкан Ботевград също води с 1:0 успеха срещу Академик Пловдив. В сряда (9 май) от 16:30 часа Левски Лукойл играе втори мач срещу Рилецо, играе се до три успеха от пет двубоя.

 „Искам да поздравя отбора си. Смятам, че с днешната игра и с победата заслужихме категорично присъствието на нашите фенове в сряда. Естествено, ще се възползваме от джакпота, че еуфорията на футболния отбор е огромна. Има обективна причина да е така. Направили сме така, че нашият шести играч да бъде публиката, която е безценна. Благодаря на тези, които бяха с нас. Във важните моменти ни подкрепяха.

Нашият отбор е добър. Не искам да правя квалификации, но в последните четири месеца слушах само оценки на другите. Отборът ни е приел една стратегия. Левски го е казал, че делата са важни. Естествено е да ни мотивират приказките на останалите. В същото време трябва да признаем, че имаме доста голяма отговорност пред компанията, която ни е спасила и името на Левски. На девети имаме нужда от генерална репетиция от 16:30 за главното представление от 19:30 (б.р финала за Купата на България по футбол между Левски и Славия). Искаме пълна зала.

Всичко, което постигнахме, беше с много труд. Да се направи един отбор за четири месеца не е лесно. Всеки в някаква степен загърби егото си, за да направим отбор. Поведението на играчите от пейката доказва каква е химията в този отбор. След отсъствието на Иван Чолаков аз съм треньорът с най-голям опит в плейофите и знам много добре, че в сряда мачът започва от 0-0. Ако има някакво предимство, то ще бъде в препълнената синя зала“.