Треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев иска отборът му да играе бързо и атрактивно. Наставникът, който изведе "студентите" до шампионската титла през миналия сезон, призна, че тимът все още няма лидер.

"Винаги съм искал да се играе бърз и атрактивен баскетбол, с висока агресия и в защита, и в нападение. Отборно и колективно. Играчите, които са селектирани тази година никъде не са имали статут на звезди. В случая лидер няма, трябва сам да изпъкне и да поведе отбора. А не да робуваме на имена и да чакаме някоя голяма звезда да заиграе. Миналата година се опарихме от нещо такова, смятам, че времето ще покаже дали това е правилното решение. Играчите са селектирани по моите изисквания. Ще видим по време на сезона дали нещата ще се получат така, както са замислени", коментира Дечев.

"Момчетата са в добра форма, което ни дава една добра база и надежда да стартираме добре новия сезон. Като всеки сезон и този започва с големи очаквания. Както за играчите, така и за треньорите и за ръководството. Всяка година има нещо ново, което се очаква и ние с нетърпение го правим това, очакваме нещо хубаво, да се изгради един добър отбор, който да постигне поставените резултати и цели. Лукойл Академик винаги играе за първо място. Въпреки тежката група в евротурнирите, няма да се откажем да се борим и да търсим излизане от нея", каза още той.