Лукойл Академик посреща израелския Апоел Мигдал в Еврокъп в „Арена Армеец” от 18.00 часа при свободен вход. Сутринта последна тренировка преди срещата направиха израелските баскетболисти, а старши-треньорът Брад Грийнбърг каза, че новопривлеченият Лиор Елияху ще играе.

„Надявам се да сме готови. Уважаваме Лукойл, в отбора има силни играчи, които са трудни за опазване. Надявам се да спечелим. Уважавам всички отбори в нашата група и няма резултати, които да ме изненадват. Има добри треньори, добри играчи, имаше много оспорвани мачове. Всяка победа е от значение и трябва да се потрудиш за нея. В първия мач между нас Лукойл Академик изигра много силно първо полувреме, вземайки борби в нападение. През второто полувреме ние успяхме да вземем борбата и успяхме да ги опазим при заслоните. Това беше важно, защото Уайт е много труден за опазване, особено когато играе с много заслони“, заяви Грийнбърг.

„Очаквам някои промени покрай новия треньор на Лукойл, не знам какви ще бъдат те. Ще има разлика, но все пак е трудно да направиш много промени за толкова малко време. Предполагам в голяма степен играта на Лукойл Академик ще прилича на тази от първия мач, но може да видим и някои нови неща. Лиор Елияху ще играе довечера. Не знам колко, защото той е тренирал само няколко пъти с нас. Все още се нагажда и се учи, но със сигурност ще го пусна в мача.”