Старши треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун ще да наблюдава петия двубой между гръцкия Олимпиакос и турския Фенербахче и по-специално изявите на българския национал Александър Везенков в опита за класиране на Финалната четворка на баскетболната Евролига за мъже.

Срещата ще се проведе във вторник вечер (9 май) от 21:30 часа в Пирея (Атина), а сред зрителите се очаква да бъде и Браун след като сезонът за Кингс в Националната баскетболна асоциация (НБА) вече приключи.

Предстоят разговори между ръководството на клуба от НБА с Везенков и неговия агент, пише специализираното издание basketnews.com, а преди това се очаква и мнението на Майк Браун. Именно затова треньорът на Сакраменто е пожелал да пътува за Атина и да наблюдава на живо Везенков в действие.

В двубоя с Фенербахче Олимпиакос ще може да разчита на капитана Костас Папаниколау, който участва в днешната тренировка след като пропусна заниманието в неделя заради грип.

Турският тим ще има шанса да стане първият отбор, който печели петия мач от плейофите като гост – нещо, което не се е случвало от въвеждането на формата през 2016 година.

Гръцкият гранд обаче има сериозен опит в подобни решителни двубои, като в последните 10 години четири пъти е играл в такива серии. През миналия сезон Олимпиакос надделя у дома в ключовия пети сблъсък срещу Монако.