ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Сакраменто Кингс победи Портланд Трейл Блейзърс със 121:118 (34:29, 22:31, 29:24, 26:27, 10:7) след продължение у дома и прекъсна негативната си серия от три поредни поражения в НБА. 

Българската звезда на "кралете" Александър Везенков не се появи в игра за нито една секунда, което му се случва за първи път през сезона.

 200 лв. Начален Бонус Спорт!

Сакраменто поведе с пет точки през първата част, но до почивката изоставаше с четири.

Тимът на Везенков дръпна с точка преди последната четвърт, но Портланд успя да стигне до равенство в редовното време. Успехът за Кингс дойде в продълженията с 10:7 точки.

За победителите от Сакраменто най-резултатен с 27 точки бе центърът Домантас Сабонис, който прибави и 11 борби и 9 асистенции на сметката си. Монк завърши с 23 точки, а Кевин Хъртър вкара 17.

За Портланд над всички бе Джерами Грант с 38 точки. Той имаше и две последователни възможности от тройката, с които да прати мача във второ продължение, но ги пропусна.

В класирането Сакраменто заема десето място в Западната конференция с 3 победи и 4 загуби, като с днешния успех "кралете" прекъснаха серията си от три последователни поражения. Портланде е на 11-а позиция с баланс от 3 победи и 5 загуби.