Феновете на „Левски” са единствените, които могат да спасят баскетболния тим. Това заяви председателят на тръст „Синя България” Васил Колев на пресконференция днес. Организацията подготвя празник на 15 февруари в зала „Арена Армеец”, чиято цел е да се съберат пари за баскетболните шампиони и те да оцелеят до края на сезона. Идеята за събитието е на на Томислав Русев и "Гонг".

"Радвам се, че най-накрая усилията на Тити са на път да се материализират. Ситуацията е лоша от доста време насам, но се опитаха много неща. Имаше призиви за масово посещаване на отбора, купихме си карти, тръстът също събираше дарения. Да бъда честен, аз останах с впечатлението, че ние като общност не успяхме да разберем проблема. Тоест, ако ние не спасим баскетболния „Левски”, няма кой да го спаси. Насочили сме усилията ни изцяло към това събитие и то е за спасяването не само на баскетболния, но и на футболния клуб. За мен един успех тук ще означава, че можем да изминем целия път. Надявам се хората да се ентусиазират и да преживеят един втори юбилей. Уви, нямаме време. До 15 февруари трябва да спасим баскетболния клуб, а до 31 май - футболния. Ако можем. Нещата не са непознати, а може би позабравени. Така е построен първият стадион на „Левски”", заяви Колев, до когото бе седнал и треньорът на тима Тити Папазов.

Председателят на Националния клуб на привържениците Владимир Владимиров добави: "Това е моментът, в който се броят истинските левскари. Само по зали и стадиони можем да си спасим отборите".

"Голямата страст на феновете е акцентирана върху футболния клуб и в това няма нищо лошо, но и ние не сме пренебрегвани. Ние ще завършим сезона, защото поехме по този път. Поехме риск, но в сърцата на играчите нещата изглеждат добре откъм химия и симбиоза с феновете. Всички ще отидат в залата с ясната идея, че с билета си могат да спасят баскетболния тим", каза от своя страна Тити Папазов.

"Лично благодаря на футболния клуб, защото на това тържество ще бъдат представени новите играчи, а след това ще бъде проведен двубой на малки врати между легендите от най-близко минало срещу настоящия отбор. След това ще има сблъсъци между баскетбол и футбол в двата спорта. Надяваме се да се получат комични ситуации, които да създадат настроение", добави баскетболният специалист.