Легендарният американски баскетболист Коби Брайънт загина при катастрофа с частен хеликоптер в Калифорния в неделя. Заедно с него на борда бе и 13-годишната му дъщеря Джиана. 

Освен тях почина и тричленно семейство – бейзболният треньор на „Ориндж Коуст Колидж“ Джон Алтобели, неговата съпруга Кери и дъщеря им Алиса. Момичето е било сред съотборничките на Джиана.

Съпругата му Ванеса и другите му три дъщери за щастие не са били на борда на летателния апарат. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Ванеса Брайънт и Коби са женени от почти 20 години. Двойката има луда любовна история, достойна за отделен филм, както разбира се и целият живот на баскетболната легенда. 

Ванеса Брайънт (преди брака Лейн) е родена на 5 май 1982 г. Родителите на Ванеса са мексиканци и се развеждат, когато още е малка. В края на 90-те, докато все още е в училище, Лийн се запознава с Коби Брайънт. Тогава тя е едва на 17 години, а изгряващата звезда на НБА на 20. 

По това време Ванеса работи като танцьорка за известния рапър Снуп Дог. Двамата се запознават в звукозаписно студио, където Брайънт решава да запише песен. От тогава до последния ден от живота на Коби - 26 януари, те са заедно. 

Спортистът харесал Лейн, защото е била разкрепостена и не е била стеснителна. Романсът им бързо набрал скорост. Коби изпращал букети на новата си любов в училището й, а след часовете я взимал с черен мерцедес. Досущ като сценарий от някой класически американски филм. 

Сватба и кавга с роднини

На 18 април 2001 г. Брайънт прави предложение за брак на Ванеса, на което тя отговори с „да“ и те подписват. Сватбата се състояла в католическата църква "Св. Едуард" в Калифорния. 

Въпреки че Коби вече е световноизвестен, церемонията била скромна и на нея присъствали само 12 гости. Нито родителите на Брайънт, нито пък сестрите и съотборниците му са били поканени на тържеството. Това довело до скандал в семейството му и в продължение на две години роднините му преустановяват връзка с Брайънт.

Първата дъщеря на двамата се ражда на 18 януари 2003 г. - Наталия. Раждането на детето възобновява отношенията с роднините му . През май 2006 г. се ражда втората им дъщеря -Джиана-Мария.

Обвинение в изнасилване 

На 4 юли 2003 г. избухва световен скандал. Случаят е стига до съда. 19-годишна прислужница от Колорадо на име Кейтлин Фебер обвинява Коби Брайнът в изнасилване. По думите й до престъплението се стига, докато Коби се възстановявал от контузия. 

По време на процеса той признава, че е имал сексуални отношения с Фебер, но те са били по взаимно съгласие. 

„Не съм нападнал тази жена и обвиненията срещу мен са неверни. Съгреших, но това беше по взаимно съгласие. Много ме е срам пред жена ми, но ще разрешим този въпрос лично с нея “, заявява тогава Брайънт.

Въпреки изневярата, Ванеса прощава на съпруга си и му остава лоялна. Тя го подкрепя по всевъзможни начини.

„Съпругът ми направи грешка, знам това. Но ние ще разрешим проблема помежду си. Той обаче не е престъпник и не е извършил никакво престъпление. Той обича децата си и е грижовен съпруг“, споделя Ванеса Брайънт на съвместна пресконференция.

В крайна сметка всички обвинения са свалени. Коби Брайнът плаща обезщетение в размер на 5 милиона долара, както и прави публично извинение. В защита на баскетболиста тогава се включват много известни личности, включително Майк Тайсън, който заради подобно обвинение прекара три години в затвора. 

Коби Брайнът купува диамантен пръстен на стойност 4,3 милиона долара в знак на помирение с Ванеса. 

Развод

През 2010 г. избухва нов скандал, след като в медиите се появява снимка на Брайънт как се забавлява с други жени. 

Ванеса не издържа на поредното предателство и подава молба за развод. Някои източници тогава твърдят, че самият Коби е подал молба за развод, обяснявайки действието си с факта, че не може да съчетае кариерата на професионален баскетболист и семейния живот.

Богаството на Брайънт се оценява на 400 милиона долара. В случай на развод той е заплашен да загуби половината от него. Освен това съпругата му поискала той да откаже съвместно попечителство над дъщерите им 8-годишната Натали и 5-годишната Джиана.

През януари 2012 г. съдът оценява богатството на играча на 150 милиона долара и присъжда на Ванеса точно половината и три къщи в Лос Анджелис. В Калифорния съдът предлага на съпрузите шест месеца да помислят преди официалния развод.

Тогава двамата решават да запазят семейството си. За новината се собщава в медиите през юни 2012-а година. 

Третата дъщеря на семейството се ражда през 2016 г. - Бианка. Четвъртото им дете, също дъщеря, се ражда през лятото на 2019 година. Тя се казва Капри и е едва на 7 месеца.  

Превод и редакция: БЛИЦ СПОРТ