Баскетболният Динамо (Букурещ) загуби като гост от Тимишоара със 77:82 в мач от 19 кръг на първенството на Румъния. Динамо е воден от бившия треньор на Балкан Александър Тодоров-Ацо, а капитан Павел Маринов, който носеше капитанската лента и в Ботевград. В тима са още други двама бивши играчи на Балкан - Ноа Далман и Ненад Шулович. За домакините от Тимишоара игра доскорошният баскетболист на Рилски спортист и бивш на Лукойл Академик Веселин Веселинов.

Динамо допусна трето поредно поражение и второ в рамките на няколко дни, след като отстъпиха на Стяуа. Тимът е с баланс 9 победи и 10 загуби и е на седмо място във временното класиране. Целта на тима е Топ 8, за да се класира за плейофите в шампионата. Тимишоара е на 11-та позиция с 4 победи и 15 поражения, като направи два поредни успеха.

Първата част отново бе силна за Динамо, както се случи в дербито със Стяуа. Момчетата на Ацо Тодоров я спечелиха с 20:12. На полувремето резултатът бе 37:32. В третата част обаче столичани капитулираха и домакините спечелиха с 31:16. Последната част бе отново за Динамо 24:19, но разликата от третата четвърт си каза думата.

Веселин Веселинов се отчете с 12 точки, 2 борби, 3 асистенции за 29 минути. Павел Маринов бе много полезен за Динамо Букурещ и записа дабъл дабъл - 20 точки и 11 борби, към които добави 5 асистенции за 38.