Центърът на Спиру Баскет (Шарльороа) Андре Ридик е най-опитният баскетболист в белгийския съперник на Лукойл Академик в днешния мач от Група “В” на Еврокъп. 39-годишният американец играе за тима от Шарльороа от 2002 г. и участва в мачовете срещу Лукойл Академик през 2005 г.
 
“Не мога да си спомня за мача, беше преди доста време, но помня, че моят приятел Ламонт Джоунс беше в Лукойл по онова време. Играли сме заедно във Венецуела, той е готин и се забавлявахме последния път, когато играхме заедно. Очаквам утре мачът да е труден, Лукойл Академик е отбор, който може да завърши на първите места в групата. Готови сме за игра и се надявам да продължим напред”, заяви Ридик.
 
“Ние сме нов отбор и трябва да се опознаем, за да печелим мачове. След загубата в последния мач от вътрешното първенство трябваше да поработим върху концентрацията си в защита. Утре ще е добър тест за това дали сме поправили грешките си от последния мач. Българският тим играе много бързо на контраатака и има добри стрелци. Дори високите играчи могат да стрелят. Ако играем добре в защита, можем да стигнем напред. До момента не сме постоянни и именно това трябва да променим," коментира американецът.