ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Спортист на България за 2022 г. Александър Везенков и Сакраменто Кингс успяха да победят Лос Анджелис Лейкърс с Леброн Джеймс със 132:127 след продължение и записаха първи домакински успех от началото на сезона в НБА. Най-полезният баскетболист в Евролигата изигра най-силния си мач до момента в Лигата на извънземните.

За 18 минути на паркета Саша отбеляза 11 точки, овладя 4 борби и направи 1 асистенция.

28-годишният българин беше точен в ключови моменти от двубоя и има сериозен принос за триумфа на "кралете" в калифорнийското дерби. Така Везенков и компания помрачиха 20-годишнината от дебюта на Леброн Джеймс в НБА.

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Най-резултатен за "кралете" беше Де`Арън Фокс с 37 точки. Кийгън Мъри вкара 17, а Домантас Сабонис завърши с 12 точки, 15 борби и 5 асистенции. 

Антъни Дейвис записа 30 точки за "езерняците". Голямата звезда на Лейкърс Леброн Джеймс (38-годишен) приключи с 27 точки, 15 борби и 8 асистенции, но те не бяха достатъчни "езерняците" да запишат втора победа през сезона.

Сакраменто Кингс спечели убедително първата четвърт с 41:28, но след това Лейкърс навакса изоставането си и в крайна сметка се стигна до продължение при резултат 115:115 в края на последната четвърт. В тях Малик Монк отбеляза 11 от общо 22-те си точки в мача, а Кевин Хъртър вкара ключова тройка 32 секунди преди края. Така Сакраменто Кингс се наложи в продълженията със 17:12 и спечели калифорнийското дерби.

Сакраменто е с две победи и една загуба от началото на сезона в НБА, след като спечели гостуването си на Юта Джаз и загуби драматично у дома от Голдън Стейт. Следващият мач на "кралете" е отново с Уориърс и Стеф Къри - на 2 ноември сутринта (4:00 часа българско време). Срещата ще се играе в залата на Голдън Стейт.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!