Александър Везенков и Олимпиакос се нуждаят от още една победа, за да спечелят титлата в гръцкото първенство за 13-и път. "Червено-белите" имат аванс от 2-0 успеха над Панатинайкос на финала, след като снощи победиха  със 78:72 чрез обрат през второто полувреме. Везенков записа 19 точки на сметката си.

“Във втората четвърт сякаш не бяхме на терена. Знаехме, че Панатинайкос ще влезе в мача агресивно, но така или иначе във втората част се предадохме и изиграхме едно от най-слабите си първи полувремена. В третата четвърт ключът ни беше защитата, чрез която лимитирахме съперника. Станахме по-малко предвидими.

Поведохме с 2-0 и сега ни трябва още една победа. Ще ни е нужна подкрепата на публиката в петък. На 40 минути разстояние сме от титлата. Трябва да останем обединени и да се справим с трудностите заедно, за да спечелим следващия двубой. Жадни сме за този момент от две години половина, в които не успяхме да спечелим нищо, защото уважихме решението на ръководството на лигата. Вече триумфирахме с Купата, но сега целта ни е шампионската титла", заяви Везенков пред медиите в Гърция.

Мач №3 е в петък от 21:00 часа в Пирея.