Изпълнителният директор на Лукойл Академик Сашо Везенков не скри радостта си след победата с 13 точки разлика над израелския Апоел Йерусалим (76:63) в турнира Еврокъп. Това беше първият сериозен тест за новия треньор Димитрис Галанис, който дебютира с победа в българското първенство преди няколко дни срещу Черноморец.

„Темпото беше малко бавничко, но важна е победата и то с точната разлика. Когато отборът не иска да играе, не може всички да се сменят, а се сменя треньорът. Какъв е проблемът, не искам да говоря. Пак казвам, селекцията е правена от Костич, но не искам да се оправдавам. Сега като бием трябва и него да го поздравим. Явно Галанис промени малко психологията, довери се повече на своите помощници и стана един колектив”, коментира Сашо Везенков.

„Виждате колко играеше Тъкър и как играеше. Ние си играехме по система, която в тази минута трябва да влезе този, в тая онзи. Той играеше по 15 минути. Той няма добър мач в Европа без последните два. Напълно е възможно играчите да не са искали да играят. Те играят за пари, за клуба, за фланелката, както се казва и в много малък процент, играят за треньора. Когато този процент го няма, разберете, че нищо не може да стане”, каза още Везенков.

„Трябва да сме много реалисти. Говорих с треньора, ще погледнем мача още веднъж. Води се диалог, а това е много важно. Наистина се надявах да победим. Очаквах победа, но да ви кажа, изненадан съм от разликата. Журналистите и българската публика е доста критична. Ако бяхме загубили, щеше да е трета у дома, тогава нямаше как да обясним какво се случва. Пуснахме свободен вход, залата наистина играе огромна роля. Хората искат добра обстановка и добър баскетбол“, каза още шефът.

„Българите, когато играят, те трябва да дадат своя принос за отбора. Никъде по света не се дава даром нещо. Божидар Аврамов игра, Филип накрая и той се включи добре. Янев – също. Въпреки лошия процент при далечната стрелба ние победихме. Не може да имаме толкова слаб процент от тройката (една вкарана от 19 опита). Не сме направили нещо страшно. Победихме и трябва да сме реалисти. Момчетата показаха, че наистина могат. Знам от какво има нужда отборът, но това трябва да е изключително като ниво. Добър играч, който да даде разликата. Това е отборът. Показаха в последните два мача, така че да са спокойни”, завърши Сашо Везенков.