Българската баскетболна звезда Александър Везенков сподели, че иска да се чувства важен за отбора си и да се бори за трофеи. 29-годишното крило се завърна това лято в гръцкия гранд Олимпиакос, след като изкара един сезон в НБА с екипа на Сакраменто Кингс. В тима на "кралете" обаче нашето момче не получаваше достатъчно игрово време, а контузия също му попречи да разгърне потенциала си в столицата на Калифорния. Сега Везенков отново защитава цветовете на Олимпиакос, с който през 2023 година игра финал в Евролигата и бе на косъм от златото. През сезон 2022/2023 българинът стана и най-ценен играч (MVP) на Евролигата.

"Това са хубави дилеми, разглеждаш различни възможности. Когато се завърнеш в позната среда, където си обичан, това ти доставя радост. Предпочитам да бъда в конкурентноспособна среда, да се боря за титли, да се чувствам важен за отбора. Не знаех дали в НБА ще получа същата възможност, която си извоювах тук", сподели пред Eurohoops.net Везенков и добави, че чувства Олимпиакос като свой дом.

Българската звезда коментира и големия скок, който направи за една година големият съперник на Олимпиакос - Панатинайкос. "Зелените" не бяха равностоен противник на Олимпиакос през сезон 2022/23, но след силна лятна селекция изглеждаха по съвсем друг начин, докато Везенков търсеше своето място в НБА. През миналия сезон Панатинайкос грабна трофея в Евролигата.

"Зная къде беше преди две години Панатинайкос и къде е сега. Поздравления за това, което са постигнали. Наясно сме, че ще се изправяме срещу голям брой силни отбори. Искаме трофея и ще се борим за него. Панатинайкос разполага с фантастичен състав. Те вдигнаха летвата много високо", продължи Везенков.

Българинът коментира и деликатните отношения между двата "вражески" клуба. Преди година една от звездите на Олимпиакос - гардът Костас Слукас, премина в Панатинайкос. "Няма какво да делим, приятели сме. Трябва ли да ви говоря за личните си отношения с играчите на Панатинайкос? Няма причина да го правя, ще го запазя за себе си. Какво имаме да делим извън игрището? Нека не преувеличаваме с някои неща", сподели по темата Везенков.