ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков и неговият Олимпиакос загубиха финала в Евролигата от испанския Реал Мадрид със 78:79 в Каунас, Литва. Победата за Реал дойде след кош три секунди преди края, а Везенков призна, че поражението боли, въпреки че реализира рекордните 29 точки за финал в турнира, изравнявайки постижение на Шейн Ларкин.

Попитан за последните 2 минути на двубоя, в които гръцкият гранд не отбеляза кош, българинът заяви: "Нямахме доверие в нападение, изпуснахме лесни кошове и в защита позволихме да ни вкарат два коша и една тройка. Но те имат много опитни играчи."

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Боли, защото тази година вярвахме всички, че можем да стигнем до края. Много съм горд с нашия отбор", каза още Александър Везенков пред Max Sport след финала в най-престижната европейска клубна надпревара по баскетбол за мъже.

"Трябва някак си да се съберем. Последната ни задача сега е да приключим сезона както трябва", добави баскетболистът, визирайки финалите в гръцкия шампионат.

На въпрос за страхотния мач, който той изигра и рекордните 29 точки на финал, Везенков отговори: "Никой не помни какви си направил, ако не спечелиш титлата, така че не ме интересува."

В края Александър Везенков се обърна към любителите на баскетбола в България. "Много им благодаря. И преди съм казвал, че дори едно дете да започне да се занимава с баскетбол, това ще е успех за всички."

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!