България победи Грузия със 79:69 в последния си мач от груповата фаза на Европейското по баскетбол в Литва, а след срещата капитанът на представителния ни тим Филип Виденов призна, че той и съотборниците му са си свършили повече от добре работата. За да се класираме напред обаче Белгия трябва да победи Украйна по-късно тази вечер - от 21:00 часа. Както е известно, селекцията на Росен Барчовски победи белгийците преди дни - 68:65.

"Ядосахме се, че не успяхме да бием с 14 точки разлика и така да не зависим от резултата от другия сблъсък. Направихме добър мач, всички момчета. Гледах повече да подавам, за да започнат всички да заиграят силно", коментира Виденов веднага след победата над Грузия.

"Отиваме на църква да се молим за белгийците. Мисля, че ние си свършихме нашата работа. Нямаше закъде да се отказваме, хванахме много важни борби. Може би грузинците се отказаха по едно време. Много се радвам, че се бихме мъжки, както и вчера", добави пред "Гонг" Филип Виденов.

"На Европейското силите малко или много са изравнени, всеки иска да се бори, да играе. Но трябва да показваме добри игри догодина и по-догодина, да има постоянство. Нужна е дисциплина и още малко увереност. Все пак отборът е подмладен", каза още капитанът на България.