Сагата около националния треньор по баскетбол се оказа доста по-дълга, неприятна и дори скандална. И завърши с мощен удар по и без това бледото лице на родния баскетбол. По последна информация, идваща от Израел, Шарон Друкер няма да води България. Поне това той казва в интервю пред местното издание One.co.il. Допреди няколко дни се смяташе, че Друкер е сигурен и е постигнал договорка с президента на федерацията Георги Глушков.

"Поради лични причини реших да откажа офертата да бъда треньор на националния отбор на България това лято", каза Друкер.

"Това е нещо престижно за мен и оценявам предложението, което дойде към мен от президента на БФБ Георги Глушков, който дори идва в Израел и се видя с мен. За съжаление обаче на този етап нещата няма да се получат, но се надявам пътищата ни да се пресекат в бъдеще" коментира още израелецът.

Така федерацията остава в небрано лозе. Преди около месец Управителният съвет гласува с пълно единодушие доверие на Друкер. Идеята на Глушков бе бъдещият треньор да е избран с мнозинство, да бъде добър чужденец, за да може да повиши  нивото и да опита да класира тима ни на Евробаскет 2017. Конкурент на израелеца при избора беше Любомир Минчев. Какво ще се случи от тук нататък остава пълна загадка. Едно е ясно, федерацията се издъни сериозно./БЛИЦ СПОРТ