Баскетболистите на Ямбол записаха нов силен мач в зала "Диана" и победиха още един от лидерите в класирането Левски с 86:69.

Така в рамките на десетина дни, край Тунджа паднаха и лидерът Рилски спортист (Самоков), и третия в класирането преди срещата Левски. По-рано през сезона в зала "Диана" и ЦСКА загуби с голяма разлика. 

Първите 10 минути бяха оспорвани, като домакините имаха преднина от само 2 точки. Във втората част играчите на Ямбол тотално доминираха "сините" и на почивката се оттеглиха с комфортен аванс от 15 точки. След паузата отново последва равностойна игра, но въпреки всичко Ямбол добави още 5 точки пред възпитаниците на Димитър Ангелов. 

Левски успя да спечели заключителната четвърт, но това не промени с нищо крайния изход на срещата и домакините победиха с 86:69. Това бе седми успех за Ямбол в шампионата (и 12 загуби). 
 
Иван Лилов наниза 17 за успеха, 15 добави Декуан Морис, 14 - Доминик Кристиано. За Левски 15 точки, 10 борби и 5 асистенции записа Златин Георгиев, по 12 вкараха Лъчезар Димитров и Марио Боянов, и 11 добави Николай Михайлов.