Гърция изхвърча от световното първенство по баскетбол в Китай, въпреки че победи Чехия с 84:77. Успехът на „елините“ обаче не бе достатъчен за класиране на четвъртфиналите, тъй като те се нуждаеха от победа с 12 точки разлика.

Яромир Бохачик бе най-резултатен за чехите и въобще в срещата с 25 точки. Томаш Саторански пък приключи с 13 точки, 9 асистенции и 8 борби.

За гърците Ник Калатес реализира 24 точки и към тях добави 6 асистенции и 5 борби, а голямата звезда на тима Янис Адетекумбо напусна паркета заради натрупани нарушения при 5:32 минути до края на срещата, завършвайки с 12 точки, 9 борби и 4 асистенции.

САЩ постигна пета последователна победа, след като надигра Бразилия с 89:73 в последна среща от група К, гарантирайки си първата позиция в нея. Най-резултатни за американците бяха Кемба Уокър и Майлс Търнър, завършили с по 16 точки, като гардът добави 5 асистенции и овладя 8 борби. След поражението си Бразилия напусна надпреварата за сметка на Чехия.

Съперникът на „янките“ за четвъртфиналите бе определен от сблъсъка между Австралия и Франция, спечелен от „кенгурата“ със 100:98. Пати Милс вката 30 точки за успеха на австралийците. Така „петлите“ ще се изправят в четвъртфинал срещу действащият световен шампион САЩ, а Австралия ще играе с чехите в спор за място на полуфиналите.

Четвъртфиналите са на 10 и 11 септември в Донгуан и Шанхай.

Ето и всички четвъртфинални двойки на Световното:
Аржентина –Сърбия
САЩ – Франция
Испания – Полша
Австралия – Чехия