Треньорът на Лукойл Академик Йовица Арсич даде интервю преди днешния първи мач от квалификационния кръг на Еврокъп срещу чешкия Простейов. Двубоят е от 18:00 часа в зала “Арена Армеец” и ще бъде предаван пряко по БНТ и БНТ Свят. Ето какво каза специалистът пред сайта Bgbasket.com

-Колко добре познавате съперника Простейов?
-Не мога да кажа, че ги познаваме много добре, но имаме достатъчно информация. Знаем кои са основните им играчи, които трябва да спрем. Те имат много нови попълнения и започнаха подготовката си по-рано. За мен най-важното е, че няма никакви сериозни контузии в нашия отбор

-Кое е най-важното нещо, което трябва да изпълните срещу Простейов?
-Да играем по-добре в защита. Най-важно е във възможно най-голяма част от срещата да сме максимално концентрирани и да опазим съперника. В контролите това се случваше понякога по 20, понякога по 30 минути на мач. Отборът е много мотивиран за днешния мач и се надявам зрителите да си тръгнат доволни от него.

-Как смятате, че ще се отрази новата зала „Армеец Арена” на отбора?
-Няма как да знам начина, по който ще се отрази новата зала. Ако играем добре, нищо не може да ни попречи. Вече сме играли в такива зали и тя може да донесе само плюсове. Ще се радвам, ако има много хора, които да ни подкрепят.

-Успяхте ли да се подготвите достатъчно добре?
-Повечето състезатели дойдоха навреме за тактическата подготовка. Физически обаче някои от тях не са готови, защото почиваха много дълго време. Аз обаче съм много по-доволен от миналия сезон, защото сега имаме няколко сериозни контроли зад гърба си и смятам, че отборът е достатъчно добре сработен, за да вземе тези две победи.

-Това ли ще бъде окончателният състав на Лукойл Академик за новия сезон?
-Не мога да кажа със сигурност. Ако бием, може да останем така, но ако падаме, може би ще има промени.